Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-05@07:22:38 GMT

فاجعه پلاسکو در کمین ۱۳۰ ساختمان

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۸۷۰۰۴

فاجعه پلاسکو در کمین ۱۳۰ ساختمان

آفتاب‌‌نیوز :

‌قلب تهران همیشه آبستن حوادثی، چون آتش‌سوزی بوده است. منطقه ۱۱ و ۱۲ در قلب پایتخت، به واسطه تراکم جمعیت وضعیت نگران‌کننده‌ای دارند. بازار تهران و خیابان جمهوری به‌عنوان ۲ نقطه حیاتی در قلب تهران معمولا با آتش‌سوزی گاه‌وبی‌گاه مواجه هستند که علاوه بر خسارت مالی، خسارت جانی هم در پی دارد؛ یعنی درست در جایی که روزانه تردد‌های بسیار بالا به ثبت می‌رسد، هر آن امکان دارد آتشی به جان یک‌بنای ناایمن بیفتد و جان صد‌ها نفر را به خطر بیندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بماند که با رخداد چنین حوادثی هزاران نفر که به واسطه فعالیت‌های اقتصادی، زنجیروار به‌هم متصل هستند هم متضرر می‌شوند. نشان به آن نشان که هنوز که هنوز است عده‌ای درگیر بدهی و طلب به ارث رسیده از حادثه دی‌ماه سال ۹۵ پلاسکو هستند.

در این بین، آتش‌سوزی چند روز پیش راسته حاجب‌الدوله بازار بزرگ تهران هم باز زنگ خطر رخداد حادثه در قطب اقتصادی کشور را به صدا درآورد. سازمان آتش‌نشانی شهر تهران بازار را به ۱۲ زون تقسیم کرده که طبق اعلام آن‌ها ۶ زون آن پرخطر است. البته به گفته مهدی داوری، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهر تهران کمیته رفع خطر و ایمنی بازار بزرگ تهران چند سالی است که با محوریت شهرداری منطقه ۱۲ تشکیل شده است، اما روند رسیدگی به پرونده اماکن ناایمن بازار به کندی پیش می‌رود. ساختمان‌های ناایمن (پرخطر و بسیار پرخطر) و رعایت نکردن پروتکل‌های ایمنی هر آن امکان بحران در شهر تهران را افزایش می‌دهد و در سال‌های گذشته آتش‌سوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو و آتش سوزی کلینیک سینااطهر (سینامهرشمیران) زنگ خطری برای بالابردن ایمنی ساختمان‌ها و بیمارستان‌ها بود؛ بیمارستان‌ها که در مواقع بحران باید آمادگی لازم را برای پذیرش آسیب‌دیدگان داشته باشند، خود در معرض خطر قرار دارند و می‌توانند در زمان بحران، بحران‌زا باشند؛ بنابراین با وجود اخطار‌های مکرر سازمان آتش‌نشانی به ساختمان‌های ناایمن همچنان مشکلات پابرجاست و به‌گفته برخی از اعضای شورای شهر تهران و مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی مراجع دیگری ازجمله قوه‌قضاییه پیگیری‌های لازم را برای ایمن‌سازی ساختمان‌ها باید انجام دهند.

۱۳۰ ساختمان ناایمن با درجه خطر‌های متفاوت در میان مراکز بهداشتی و درمانی وجود دارد.

۱۰ بنای تجاری خیابان جمهوری مانند آزاد، کمپانی، نوشین، علمیه و خانقاه روزگار خطرناکی را سپری می‌کنند.

۱۰۰۰ برج ناایمن در تهران وجود دارد که۱۷۰ مورد آن خطرناک و در محدوده گسل‌هاست.

حدود ۳۶۰۰ ساختمان پرخطر و حدود ۱۳۰ ساختمان بسیار پرخطر در تهران وجود دارد.

یکی از مشکلات جدی در بازار سقف‌های فرسوده است. آتش‌سوزی‌هایی که رخ می‌دهد و سیستم برق فرسوده تمام این موارد می‌تواند باعث بروز حوادث جبران‌ناپذیری شود.

شورای شهر در بهمن‌ماه سال ۸۷ مصوبه‌ای تحت عنوان الزام شهرداری تهران به حفاظت، احیا و ارتقا و مدیریت یکپارچه بازار تاریخی را به تصویب رساند، اما با گذشت ۱۳ سال این مهم مغفول مانده است.
بازار تهران با ۲ مشکل بسیار جدی اوقافی و میراثی روبه‌روست که باعث کندی روند احیا شده است.

اظهارنظرها

مهدی بابایی، عضو کمیته سلامت، محیط‌زیست و خدمات ایمنی شورای شهر تهران نوشت؛

کمیته رفع خطر و ایمنی بازار بزرگ تهران چند سالی است که با محوریت شهرداری منطقه ۱۲ تشکیل شده است، اما روند رسیدگی به پرونده اماکن ناایمن بازار به کندی پیش می‌رود.

حسینعلی‌شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی؛

بیشتر بیمارستان‌های تهران لااقل ۵۰سال پیش‌ساخته شده‌اند و ساختمان‌های آن‌ها فرسوده و غیرمقاوم هستند. بار‌ها در مجلس تذکر داده‌ایم که باید همه ساختمان‌هایی که بیشتر از ۵۰ سال عمر دارند، در برابر زلزله مقاوم‌سازی شوند.

جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران؛

طبق قانون ساختمان‌های بالای ٦ طبقه مسکونی و ساختمان‌های بیش از یک طبقه غیرمسکونی باید تأییدیه ایمنی را دریافت کنند و در این زمینه کارشناسان آتش‌نشانی در حوزه ایمنی اظهارنظر می‌کنند.

سوده نجفی، عضو کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای شهر تهران؛

آتش‌سوزی موضوعی است که در این ۶ ماه که از حضور ما می‌گذرد، خیلی زیاد در شهر اتفاق افتاده است و شهرداری و آتش‌نشانی نیز ساختمان‌های ناایمن را شناسایی کردند.

مهدی داوری، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهر تهران؛

در برخی مواقع مشکلات برق، چینش کالاها، سد معبر و... هم باعث بروز حوادث ناگواری می‌شود. باید تغییراتی در برخی از ساختمان‌ها صورت گیرد. باید تصمیمات جدی برای ایمنی بازار صورت گیرد و دستگاه‌هایی که در این زمینه مسئول هستند پای کار بیایند.

منبع: روزنامه همشهری

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ساختمان پرخطر حادثه پلاسکو سازمان آتش نشانی ساختمان ها شهر تهران شورای شهر آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۷۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از حوادث فوتی کار در کارگاه های ساختمانی است

ایسنا/گیلان مدیرکل تعاون گیلان، نیمی از حوادث ناشی از کار را مربوط به حوزه ساختمان دانست و ادامه داد: حدود نیمی از فوتی های ناشی از کار نیز در کارگاه های ساختمانی رخ می دهد.

سیاوش آقاجانی امروز، ۱۳ اردیبهشت ماه در نشست تخصصی ایمنی کار، سرمایه گذاری در بخش ایمنی را خدمت رسانی به جامعه کار و تولید دانست و اظهار کرد: فعالان حوزه ایمنی به جهش تولید کمک می کنند.

وی با اشاره به برگزاری چهار همایش ایمنی کار در سال گذشته، افزود: امروز نخستین همایش ایمنی کار سال ۱۴۰۳ را با همت و مشارکت بخش دولتی و خصوصی برگزار می‌کنیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با تاکید بر لزوم آسیب شناسی حوادث در کارگاه های ساختمانی، پویایی ریسک، ایمنی در صنایع فلزی و کاربرد هوش مصنوعی در ایمنی کار به عنوان مسائل مبتلابه عصر حاضر، تصریح کرد: نیازمند به روز شدن در ایمنی کار هستیم.

آقاجانی با اشاره به آثار مثبت همراهی جامعه کارگری و کارفرمایی به ویژه در بخش صیانت از نیروی کار و ایمنی، خاطرنشان کرد: شاهد پیشرفت های جدی در تولید و اشتغال و ایمنی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه از همه حلقه های موثر در ایمنی شامل آموزش، نظارت، مسئولان ایمنی و برخورد قانونی استفاده خواهیم کرد، گفت: از پای کار بودن تشکلات مرتبط با ایمنی در استان قدردانی می کنیم.

مدیرکل تعاون گیلان برخورد با کارفرمایان متخلف به ویژه در کارگاه های پر خطر را در کنار بازرسی و نظارت و آموزش، یک امر لازم دانست و بیان کرد: اگر ایمنی کار رعایت نشود، اولین آسیب برای تولیدکننده است و لذا نیازمند تبیین و نشر فرهنگ ایمنی کار در میان تولیدکنندگان نیز هستیم، زیرا صیانت از نیروی کار، صیانت از تولید را به دنبال دارد.

آقاجانی نیمی از حوادث ناشی از کار را مربوط به حوزه ساختمان دانست و ادامه داد: حدود نیمی از فوتی های ناشی از کار نیز در کارگاه های ساختمانی رخ می دهد و لذا تمرکز اول بازرسان کار براساس ارزیابی ریسک، در حوزه ساختمان بوده است که این از سیاست های اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز می باشد.

وی با بیان اینکه نظارت بر کارگاه های ساختمانی توسط بازرس ویژه و تخصصی انجام می شود تا حوادث را کاهش دهیم، گفت: بیشترین آمار برخورد با کارفرمایان متخلف در کارگاه های پرخطر مربوط به کارگاه های ساختمانی است؛ در واقع هم کمیت و هم شدت حوادث در کارگاه ساختمانی بالاست و این یعنی کارگاه های ساختمانی دارای بالاترین ریسک حوادث هستند.

مدیرکل تعاون گیلان اتصال حلقه های حوزه ایمنی را با حلقه ضمانت اجرایی عملی دانست و متذکر شد: در کنار آموزش و نظارت، از ابزارهای قانونی استفاده خواهیم کرد تا شاهد کاهش بیشتر حوادث ناشی از کار به ویژه در کارگاه های ساختمانی باشیم.

وی با بیان اینکه طبق قانون کار، هزینه های ایمنی در کارگاه های ساختمانی قبل از آغاز کار باید محاسبه شود، افزود: نیازمند صدور دستورالعمل ها و ایجاد فرایندهای کاری در دستگاه های متولی حوزه صنعت ساختمان و نظام مهندسی برای ایمنی هستیم. همچنین باید به طرف صنعتی سازی برویم، زیرا با صنعت ساختمان سازی سنتی و نا ایمن مواجه هستیم، اما صنعتی سازی می تواند حوادث را کاهش دهد.

آقاجانی صنعتی سازی را موجب افزایش سرعت کار و کاهش حوادث دانست و تصریح کرد: باید سواد ایمنی در کارگاه ها ارتقا پیدا کند و کارفرمایان با زبان ارزیابی و مدیریت ریسک آشنا شوند.

وی همچنین به کمبود فارغ التحصیلان ایمنی و درآمدهای غیر متناسب آنها اشاره کرد و گفت: موضوع ایمنی و سلامت فقط مادی نیست و حفظ جان انسان ها جنبه معنوی نیز دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن
  • تصاویری از بلایی که سیلاب شبانه بر سر اتوبان معروف تهران آورد
  • بلایی که سیلاب شبانه بر سر اتوبان معروف تهران آورد
  • ارتقاء ایمنی اهالی رشت با آموزش در پارک‌ها و بوستان‌ها
  • از ساخت و ساز ساختمان ناایمن در کرمانشاه جلوگیری شد
  • گرفتار شدن ۳ خودرو در گل و لای اتوبان شهید خرازی
  • کاهش تعداد ساختمان‌های فرسوده پایتخت
  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • نیمی از حوادث فوتی کار در کارگاه های ساختمانی است
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟